You are here

Staffan Danielsson (c)

Subscribe to Staffan Danielsson (c) feed
Människa, östgöte. Intressen bl a samhällsutveckling, viktigt att hela Sverige utvecklas. Centerpartist sedan länge, riksdagsledamot sedan 2004.
Updated: 6 days 12 hours ago

Dödshjälp närmar sig - De OBARMHÄRTIGA bromsar, tyvärr

Wed, 11/13/2019 - 14:16
Jag har kämpat för att Sverige, likt allt fler länder och delstater i USA, ska införa en rätt till dödshjälp.

En bred folkmajoritet är för, som i de allra flesta länder.

De som är emot vill inte att den yttersta viljan hos människor som lider svårt i svår cancer eller ALS ska respekteras, de ska fortsätta att lida in absurdum. De läkare och präster och politiker som vägrar att ens utreda frågan agerar obarmhärtigt gentemot de lidande, det är tragiskt.

Det är ändå en tidsfråga innan frågan utreds och Sverige kommer att införa denna frihetsreform som under sträng kontroll ger ett mycket litet antal lidande människor rätten att få dö/somna in omgivna av sina närmaste innan lidandet och nedbrytningen blir för svår.

Miljöpartiets kongress vill utreda dödshjälpsfrågan. Moderaterna ska utreda den internt. Centerpartiets stämma har varit nära att besluta om utredning. Jag hoppas att Liberalernas landsmöte kommer att ta beslut snart. Agerar inte dessa partier kanske SD kommer ut och ställer sig bakom folkmajoriteten...

Alltfler tunga mediaröster tar ställning. Dagens Nyheter är en av dem och nu också Expressen.

Anna Rundcrantz, vars läkarpappa ändrade sig om dödshjälp när han själv drabbas av svår cancer och tvingades avsluta sitt liv under svårt lidande och utan någon nåd från stat och läkare, deltog mycket starkt i Uppdrag Granskning och skrev nyss en förnämlig artikel i SvD.